Јаготка – Македонски интернет страници | Makedonski web stranici – Jagotka.com

База на македонски веб страни. Колекција на сите сајтови во Македонија.

Јаготка - Македонски интернет страници | Makedonski web stranici - Jagotka.comSummer sky and trees

Телевизии – Македонски телевизиски станици – ТВ Македонија

На оваа страна се собрани веб страниците на телевизиските станици од Република Македонија.
Наведени се националните македонски ТВ станици, локалните телевизии, како и интернет ТВ станиците.

Национални Македонски ТВ Канали

Телевизиски куќи кои емитуваат програма на целата територија на Република Македонија.

МТВ – Македонска Телевизија
МТВ е национална телевизиска куќа која ги следи и пренесува случувањата од Македонија, Балкан, и светот, нуди вести од области како економија, спорт, забава, филмови. ТВ куќата емитува неколку канали: МТВ1, МТВ2, МТВ3 (Собраниски Канал) и Сателитски Канал (MKTV Sat). МТВ е дел од Македонската Радиотелевизија (МРТ).
www.mtv.com.mk

Сител Телевизија
Сител Телевизија пренесува вести од Македонија и регионот, како и вести за бизнисот, спортот, занимливости. Нудат ТВ серии и спортски преноси. Постои и Сител 3 канал.
www.sitel.com.mk

Канал 5 Телевизија
Канал 5 Телевизија емитува вести од МК и светот, вести од области како економија, култура, шоу бизнис, спорт. Нуди филмови и телевизиски серии. Има и Канал 5+ (Канал 5 Плус).
www.kanal5.com.mk

Телма Телевизија
ТВ Телма пренесува вести од Македонија, светот, политиката, економијата. Нуди серии и филмови, спортски преноси, како и свои ТВ емисии.
www.telma.com.mk

Алфа ТВ
Алфа е телевизија која нуди информативни содржини и културно-забавна програма (филмска и документарна продукција, и спортска програма).
www.alfa.mk

24 Вести
ТВ канал кој се концентрира на вестите од Македонија, но исто така и светот, бизнисот, културата. Во својата програма нудат емисии од политиката и секојдневниот живот.
www.24vesti.mk

Наша ТВ
Емитуваат вести, имаат едукативни, забавни и емисии од секојдневието.
www.nasatv.com.mk

Телевизија Сонце
ТВ Сонце е пред се’ насочена на промоција Македонија и македонските корени. Нудат вести од МК, но исто така и од Балканот, светот, спортски вести.
www.tv-sonce.com

Алсат-М (ALSAT-M)
Алсат М е национална телевизиска станица која емитува вести од МК, регионот и светот. Нивните програми се изработени врз основа на европските концепти на информации, и имаат за цел да поттикнат мултиетнички соживот во Македонија.
Програмите се динамични, со вести на албански и македонски јазик, а исто така нудат како и: политички програми, економско-финансиски, научни, социјални, културни, забавни, спортски емисии.
www.alsat-m.tv

Локални ТВ Канали

Листа на локални телевизии распоредени по одредени региони во Македонија.

Регион: Скопје

ТВ Едо (TV Edo)
www.edo.com.mk

ЕРА (ERA)
www.era.mk

MTM
www.mtm.mk

ТВ Шутел (TV Sutel)
www.sutel.com.mk

Регион: Тетово и Гостивар

Телевизија Кисс (KISS TV)
www.kiss.com.mk

Телевизија Коха (TV Koha)
www.tvkoha.tv

Регион: Штип

Ирис Телевизија
www.iris.mk

Телевизија Стар (TV Star)
www.tvstar.com.mk

Останати Региони

Телевизија ТВМ
Регион Охрид
www.tvm.mk

Тера Телевизија
Регион Битола
www.tera.mk

ТВ Канал Вис
Регион Струмица
www.vis.mk

КТВ Телевизија (КТВ-41)
Регион Кавадарци
www.ktv.mk

Интернет ТВ Станици

Преку долунаведените веб сајтови може да се следат македонски интернет телевизии, како и сервиси кои нудат гледање на голем дел од МК ТВ станици преку интернет (online).

Македонија 24
Прва македонска интернет телевизија. Нудат следење во живо на настани од Македонија, вести од МК, светот, спортот, како и разни интервјуа.
www.makedonija24.mk

Макс ТВ (Max TV)
Web MaxTV во живо – над 20 македонски национални и локални ТВ канали.
www.web.maxtv.mk

Зулу (Zulu TV)
Можност за следење на десетина македонски канали.
www.on.net.mk/zulu

Доколку сметате дека некоја ТВ веб страна недостасува – препорачајте да ја додадеме на Jagotka.com.
За се’ останато – контактирајте не преку контакт формуларот.

__________
Тагови: televizii, makedonski televiziski stanici, TV Makedonija